Menü

A tavalyi európai klubturnéja után most végre az itthoni klubokban is fellép a hazai elektronikus zene egyik kiemelkedő zenekara, a Žagar. Az idén 15 éves évfordulóját ünneplő csapat fellépése az elmúlt másfél évtized legsikeresebb számairól szól majd, az előzenekar pedig a szintén az ízléses elektronikában utazó Passed lesz!

A Zagar azon kevés hazai zenekar közé tartozik, melyet külföldön is jól ismernek. A Light Leaks nagylemezük beharangozó dalát, a Space Medusát többek között a brit BBC is bevette a rotációjába, de az amerikai CSI helyszínelők sorozatban is szólt már Zagar dal, és akkor a Wings of Love-ról még nem is beszéltünk! A Zagar név alatt 2002-ben kezdtek el fellépni, azóta pedig az albumaik mellett filmzenékkel is gyarapodott a diszkográfiájuk. Persze, a legjobban azért szeretjük őket, mert a fellépéseik során új életre kelnek a számaik, és teljes eufória jellemzi állandóan a koncertjeiket.

Ugyan új lemezre még várni kell, de nemsokára várható egy speciális ’point of view’ video és egy Aniversary remix album, melynek az egyik előszele a napokban a neves angol kiadónál (Saved) megjelent ’Parachuted’ című hipnotikus techhouse track, amely egy korábbi, a ’Parachute to Eternity’ című Zagar felvétel egyfajta reinkarnaciója.

Egy roppant stílusos, az élő zenét és az elektronikát vegyítő zenei utazással várunk tehát mindenkit a Pécsi Est Caféban, reméljük találkozunk!