Menü

Festői környezetben, az osztrák hegyekben ismerkedett meg egymással a Town of Saints két alapítója, a holland énekes-dalszövegíró Harmen Ridderbos és a finn hegedűs, Heta Salkolahti – zenéjük pedig olyan, mintha a találkozásuk aláfestéseként szolgálna, de számaik tökéletesen megférnének a Gyűrűk Ura csodás, Középfölde hófödte hegyeit távolról bemutató vágóképei alatt is.

Sietse Ros dobossal kiegészülve, trióként kezdtek 2013-ban turnézni és száznál is több fellépés után a folk hagyományait az indie rockkal ötvöző banda Hollandia egyik legígéretesebb produkciójává vált. A legnevesebb holland rádióadó, a 3FM két díjra is jelölte és persze hazájuk nevesebb fesztiváljain is megtalálhatjuk őket, miközben sorra hódítják meg a környező országokat is. A tavaly októberben megjelent, Something to Fight With című albumuk mind a kritikusok, mind a közönség tetszését elnyerte, de mint ahogy ez az érzelemmel jobban töltött zenekaroknál lenni szokott, a hanganyag igazi íze nem otthon, a karosszékben ülve, hanem a koncertek során jön át.

A külföldi vendégeink előtt pedig egy kellemes indie-vel hódító pécsi banda, a Deer Fellaz lép a színpadunkra. Mindig élmény, amikor olyat olvashatunk az interneten, hogy a szövegeik “felfoghatók egy alternatív emberi társadalom inverzének”. Mielőtt azonban bárkit elijesztenénk, a körmönfont, pszeudo-intellektuális fondorlatok helyett egy dallamos, finom női vokálokkal operáló és teljesen magával ragadó koncertre számíthatunk tőlük. November 12-én tehát egy hegyvidéki kirándulásra invitálunk titeket, túrabakancsot hozzatok, a piknikes kosaraitokat pedig a pultjainknál tölthetitek majd fel.