Menü

Van egy új zeném!

A friss, hazai tehetséges zenekarokat bemutató Ten years before csapata kitör Budapestről és első alkalommal hozza el feltörekvői zenészeit Pécs városának is. Érkezik velük Nyilas Reni & Ők, a Kloggs és a Hello Hurricane.
Lásd, hallgasd, szeresd!

A program ingyenes! 

►HELLO HURRICANE
A két gitár/basszusgitár/akusztikus gitár/dob felállású zenekar indie és alternatív rock vonalon mozog. Nagy hatást gyakorolt rájuk többek között a The Black Keys, a Mumford and Sons, a Bombay Bicycle Club és a Foals munkássága. Sikerük Lana Del Rey-feldolgozással kezdődött.
Megnyerték a Sziget Fesztivál Campfire tehetségkutatóját; a KERET blog Kikeltetőjének döntőjében, ill. a Veszprémi Utcazene Fesztiválon is behúztak egy-egy közönségdíjat. A „Bad Night” címet viselő daluk A Szám szerint 2015. év egyik legjobbja. Első négyszámos EP-jük,a “Crevice Light” már az Indexen debütált idén tavasszal.

►KLOGGS
A korábban Péter néven működő, rendkívül izgalmas, experimental garage popot játszó zenekar jelenlegi felállásában 2014 óta zenél együtt. Dobok mögött Kása Marci; gitár-ének: Lévai Péter; a korábbi basszusgitárost felváltva, szintinél: Nagy Gerda található. A 2014-es Rakéta Fesztivál fellépői és a dunaújvárosi DUDIK fesztivál közönségkedvencei. Első három számos EP-jük tavasszal jelent meg “Outer Shell” címmel a Recorderen, amivel igazán pozitív visszhangot keltettek maguk körül.

► NYILAS RENI&ŐK
Akusztikus underground? Eklektikus pop-rock? A saját dalaikat játszó, debreceni székhelyű Nyilas Reniékre mindez jellemző. Hétköznapi témájú, könnyen szerethető dalaikban – nem hétköznapi hangszerek (így pl. a fuvola és a glockenspiel) is felcsendülnek. Találkozhattatok velük többek között Veszprémi Utcazene Fesztiválon, az ELTE Zenekarok Fesztiválján és a Campus Fesztiválon. Díjazta őket a Szimpla, 2013-ban a Hangfoglaláson országos 5. helyezést értek el. A harmadik „Estére hajnal” c. kislemezüket a 30Y szárnyai alatt készítették el, melyet 2015. februárja óta a nagy közönség is meghallgathat.