Menü

Nagy- és kisvárosi éjszakák, házibulik, egyéjszakások, másnaposságok, egy kis melankólia, alkalmi szétcsúszások – a Szabó Benedek és a Galaxisok második lemeze, az A legszebb éveink ugyanúgy egy egész korosztály szorongásait, félelmeit és vágyait leltározza, ahogy a 2013-ban megjelent Kapuzárási Piknik. Közös bennük az is, hogy mindkettőt az adott év legjobb magyar lemezei között tartják számon. A zenekar idén tavasszal turnézott a Vad Fruttikkal, nyáron megénekeltette a fesztiválok közönségét, szeptemberben fellép a Hiperkarma 15. születésnapi koncertjén a Budapest Parkban, most pedig őszi turnéra indul. 

A hol finoman csilingelő, hol zaklatottan hullámzó számokat élőben a Bradák Soma dobossal, Günsberger Ákos gitárossal és Sallai László basszusgitárossal kiegészülő zenekar adja elő.

Az, hogy a magyar zenetörténet folyton mostohagyerekként kezelt, az elmúlt évtizedekben omladozó kultúrházak színpadaira száműzött típusa, az egyszál gitáros dalszerző-énekes újra aktuális, mi több, menő, jelentős részben annak a Hó Mártonnak köszönhető, aki a hálószobában rögzített korai dalaival tűnt fel, majd összehozta a Jégkorszak nevű zenekart, amivel 2011-ben megcsinálta a műfaj egyik legjobb kortárs nagylemezét. A Dalok a fürdőszobából egyszerre fülbemászó és elgondolkodtató, alternatív, de nem alter, a nagyvárosi huszonévesekről szól, de kerüli a generációzást, rockzenekarra hangszerelt, mégis intim hangulatú, emlékezetes bemutatkozás.

2013 októberében megérkezett a Csodálatos utazások című szólólemez is, a zenekar az évek során fellépett szinte az összes budapesti klubban és jónéhány nagyvárosban, valamint a Fishing on Orfű, a FEZEN és a Bánkitó fesztiválokon. 2015 tavaszán a Balaton Method című kortárs könnyűzenei tablóban is szerepelt a Jégkorszak: a Honvéd Férfikarral együtt adják elő éjszaka a tóban a Hello Purgatórium! című dalt.