Menü

A Paddy and the Rats koncertjeit mindig imádjuk, hiszen az ír kocsma-punkjukkal rendszerint szét szokták szedni a házat. Ugyanígy lesz ez február 19-én is, amikor újra a Pécsi Est Caféban fognak fellépni!

Ugyan a zenekar miskolci, de zenéjükre az ír kocsmazene, a skót és kelta népdalok, tengerészdalok és a punk klasszikusok voltak a legnagyobb hatással, melyek a koncertjeik alapját is képezik. A meglehetősen vegyes stíluskavalkádot elektromos gitárral, basszusgitárral, hegedűvel, skót dudával és harmonikával keltik életre, ami nem csak a hazai, de az európai színtéren is roppant érdekessé teszi a bandát. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a számaik jelentős részét angolul éneklik, akkor már meg sem fogunk azon lepődni, hogy Magyarország mellett Európa nagyobbik részét is végigturnézták már, miközben három albumot is megjelentettek.

Rajongó táboruk nagyságát jól jelzi, hogy miután a My Sharona című számukhoz készített klipjüket megjelentették, egy szempillantás alatt majdnem 40 ezerre kúszott fel a Youtube számlálója! Ha még nem tettétek volna, vessetek rá egy pillantást (zárójeles kedvcsináló gyanánt: a Lángoló Gitárokon “Perverz kalandok a bordélyban” címmel írtak az új Paddy and the Rats videóról)!