Menü

Három elképesztően dögös bandával várunk titeket április 10-én, melyek közül egy egyenesen Dániából érkezik a Pécsi Est Caféba. Óh, és mondtuk már, hogy a belépés ingyenes lesz?!

A külföldi fellépőnk ezen az estén a The White Dominos, banda tagjai pedig olyannyira az élő fellépések elkötelezett hívei, hogy a debütáló lemezüket így, 2015-ben igencsak sajátosnak mondható módon vették fel: nemes egyszerűen besétáltak a stúdióba, fogták a hangszereiket és kismillió hangsáv használata helyett egy-az-egyben egy kazettára rögzítették a dalaikat. A The White Dominos egy időutazás a ’70-es évekbe, a nyers hangzásvilágával és húzós riffjeikkel.

Múltidéző, vagy inkább múlt-újraértelmező a következő fellépőnk, az Ozone Mama is. A ’60-as és ’70-es évekhez nyúlnak vissza, de saját formára szabják mindazt, amit találnak, így tökéletesen aktuálisak tudnak lenni és egy pillanatra sem érezzük egy retro buliban magunkat. Ehelyett inkább egy képzeletbeli fesztiválon találjuk magunkat abban a pillanatban, hogy elkezdenek játszani. 2012-ben az év hazai felfedezettje kategóriában Fonogram díjat nyertek és az angol nyelvű szövegeiknek köszönhetően a nemzetközi színtérre is beköszöntek, úgyhogy ha eddig netán, valamiért nem tettétek, ezentúl feltétlen érdemes lesz rajtuk tartani a fél szemeteket – és fületeket!

A harmadik fellépő bandánk tagjai ugyan jelenleg Pécsett laknak, de kétharmadában akár külföldi formációnak is titulálhatnánk őket – a Mongoose & The Magnet trió Norvégiából, Írországból és Magyarországról érkezett ugyanis. Magnus Maloy a gitáros-énekes, Ian O’Sullivan basszusgitárral a nyakában énekel, Imre Gábor dobol. Zenéjük pedig néhol kicsit nyers, de főként fülbemászó, miközben kellemesen vegyítik a blues alapokat a kontinens különböző szegleteiből hozott zenei hatásokkal.

Kapunyitás este 20:00-kor, koncertkezdés 21:00-kor, agyelvesztés 21:01-kor, várunk mindenkit szeretettel!