Menü

A post-ok világába utazunk október 17-én a Pécsi Est Caféban. No, nem a hasonló nevű színházi találkozóra gondolunk, hanem egy post-pop, egy post-rock és egy post-minden formációt hívunk le Pécsre, hogy aztán post-koncert lehessen valami izgalmasról beszélgetni a pultnál. Név szerint, a Korai Öröm, a Magyar Császári Pillanatművek és a S O N Y A fog bekukkantani hozzánk.

A Korai Öröm 1990-ben alakult és hamar kultikus státuszba lépett az akkor – és még most is – merőben újfajta és semmihez sem hasonlítható hangzásvilágukkal. A nagyvárosi népzenének titulált és a közönséget teljesen letaglózó fellépéseik valahol egy sámán transzba ejtő dobolása, egy kortárs elektronikus parti és egy pszichedelikus rítus metszetében helyezkednek el, minden érzékszervünket sokkoló ütősökkel, dobokkal, énekkel, gitárral és még vagy fél tucatnyi hangszerrel, melyek közül nem is vagyunk biztosak benne, hogy mindnek van magyar neve.

A Magyar Császári Pillanatművek egy 2011-ben alakult, akusztikus hangszereken játszó, és persze vokálokkal fűszerezett csoportosulás. Meg sem próbálják szűk keretek közé szorítani magukat – zenéjük egyszerre könnyű és nehéz, kedves és elgondolkodtató, saját számokkal és popslágerek finom feldolgozásaival egyaránt.

Az underground rock, hardcore, metál szcénából összeverődött, és a tagjai között kettő dobost is magukénak tudó banda, a S O N Y A új színfoltja a hazai színpadoknak. Alig egy éve alakultak, de a Kitchenfloor című számuk már bekerült a rádiók lejátszási listáiba, ami persze várható volt – roppant kellemes hallgatnivalónak bizonyulnak a megkapó, dallamos gitártémáikkal és Sonya éteri hangjával.