Menü

A Magashegyi Underground talán a legkedvesebb banda, aki meg fog fordulni idén a Pécsi Est Café színpadán. Mondjuk ezt azért, mert Bocskor Bíborka egyszerűen elragadó, zenéjük pedig varázslatos – kézen fogva vezetnek minket a föld mélyéről a hegytetőre, hogy elbűvöljenek az általuk hallható tájjal. 

Ki gondolta volna, hogy a megalakulásuk és az év felfedezettjeinek járó Fonogram díj bezsebelése után fel fognak oszlani. Pedig ez történt a Magashegyi Undergrounddal, aztán a tagok terén némi átfedést mutató Kaukázussal is. Szerencsére egy kis hallgatás után 2010-ben új EP-vel visszatért a Magashegyi és a megjelenések sora azóta sem szakadt meg. Kedvességükre újabb bizonyíték pedig, hogy kevés zenekar tesz fel hozzájuk hasonló mennyiségű ingyenesen letölthető dalt a netre. EP-k, B oldalak, remixek – mindenféle csemegével bombáznak minket, amiért roppant hálásak is vagyunk. Persze, egyéb hozadéka is van a megjelenéseknek: a Fonogramon is újra jelölték őket és a rádiók lejátszási listáiban is szép számmal szerepelnek, illetve közönség-fronton sem lehet okuk a panaszra. Legutóbb a Tegnapután című lemezüket jöttek hozzánk bemutatni egy nem mellesleg remek koncert keretében, de ez már lassan egy éve volt, úgyhogy nagyon várjuk, hogy ismét benézzenek hozzánk, reméljük ti is hasonlóképp be vagytok zsongva.

Ezen az estén a Magashegyi Underground vendége a dinamikus előadásmódjáról ismert, székhelyét Mezőtúrról Budapestre áttevő Esti Kornél lesz. A fiazal banda kétségtelenül hazánk egyik legtehetségesebb alternatív-, indie rockzenekara, akiknek jó esélyük van arra, hogy rövidesen a műfaj legnépszerűbb hazai előadói közé tartozzanak. A Pécsi Est Café közönségének az áprilisban megjelent harmadik, Ne félj című lemezük legfontosabb dalain kívül a banda korábbi slágereit is elhozzák.

A koncertek után egy jó kis Tesco Disco-ra topoghatunk reggelig.