Menü

Ideje egy nagy adag vidámságot csempészni az őszbe most, hogy a nyarat már elfelejtettük, a Karácsony pedig még túl messze van. A napok monoton zakatolásából a Magashegyi Underground és a Kaukázus zenekarok fognak minket kizökkenteni a Pécsi Est Caféban!

A “legimádnivalóbb banda, aki eljön hozzánk zenélni” díjat rendre a Magashegyi Underground nyeri a színfalak mögötti titkos szavazásunkon, miközben a varázslatos számaikkal elbűvölnek mindenkit. Meglepő fordulatokkal indult a zenekar története: megalakulásuk évében az év felfedezettjeinek járó Fonogram díjat bezsebelték, majd ezzel a lendülettel fel is függesztették a létezésüket. Szerencsére 2010-ben újult erővel tértek vissza, no és egy kislemezzel, a megjelenések sora pedig azóta sem szakadt meg. Mióta ismét aktívak, újra jelölték őket Fonogram díjra is, valamint a rádiók rotációjának állandó szereplői és persze a rajongótáboruk is egyre nő. Így, a legnagyobb fesztiválok mellett természetesen a mi felhozatalunkból sem hiányozhatnak!

A Magashegyihez hasonlóan a Kaukázus is elment egyszer már szabadságra, de szerencsére némi kihagyás után újraalakult a banda, melytől, ha mást nem is, a Szalai Évát biztos, hogy ezerszer hallottad te is! Szövegviláguk többnyire humoros, de azért elgondolkodtató, melyekben ugyanúgy szó esik a globalizációról, környezetvédelemről és politikáról, mint a tatabányai fiatalok mindennapjairól, vagy épp a tudatmódosító szerekről. Zenéjük pedig egy családias fesztivál hangulatát juttatja az eszünkbe, amitől nem bírunk nem elmosolyodni.

Két pörgős-vidám-kellemes bandával várunk titeket tehát október 24-én sok-sok szeretettel, a Pécsi Est Caféban!