Menü

A magyar zenei újságírás egyre meghatározóbb blogjává fejlődő KERET igen illusztris társaságban, három napos miniturnéval ünnepli fennállásának harmadik évfordulóját. Az első állomás a Pécsi Est Caféban lesz – a fuzzos, stoner Run Over Dogs mellett Magyarországon először látható az idén az NME Magazine, valamint a Q Magazine érdeklődését is felkeltő, elborult szövegvilágú, energikus rythm and blues duó, a The Midnight Barbers, egyenesen az Egyesült Királyságból. Az estét a frissen és roppant ígéretesen alakult, pszichedelikus stoner rock banda, aPuma Danger nyitja 8 órakor! A koncertek után a Keret blogos srácok levezetőnek a legmenőbb, legklasszikabb, legaktuálisabb rock, britpop, pszichedelik számokat pörgetik a DJ pult mögött éjfélig!

RUN OVER DOGS

Mondták már őket az ország legőszintébb, legneveletlenebb, leghangosabb zenekarának is, de arra senki rá nem cáfolhat, ha a Run Over Dogs-ról megy a téma, az egyik legfaszább itthoni koncertzenekarról beszélünk. A színpadon a kitekert fuzzos témák, meg a kártékony pszichedelika mellett általában végeláthatatlan kupleráj uralkodik, ami a Kutyák hírhedt afterpartyjait is rendszerint végigkíséri. Első nagylemezüket, a 2013 végén megjelent Noxious Foodies-t több meghatározó zenei portál is az év legjobb hazai lemezei közé választotta, a Németh Jucival közösen felvett Our Love videoklipje pedig ugyanebben az évben nem csak az egyik legjobb, de több zenei platformon is a legjobb klip címet nyerte el. 2014-ben egy 25 napos nyugat-európai turnén vettek részt, ahol London és Liverpool legfaszább klubjai mellett felléptek még Párizsban, Berlinben, Bernben, Prágában és millió kisebb, külföldi városban. Legfrissebb tőlük a 2014 októberében megjelent Cold Blooded Jukeboxing Gives Us No Nitemares című kislemez, amit szintúgy érdemes meghallgatni, mint az eddigi munkásságukat. Színpadon a Run Over Dogs!

THE MIDNIGHT BARBERS (UK)

Annak ellenére, hogy ez a két chelmsfordi srác még csak a húszas évei elejét tapossa, elkésztő mértékben lüktet bennük az 50es évek rythm and blues stílusa. Ben Rowntree, énekes-gitáros gyerekkorát Leonard Cohen kísértő szavai, és Paul Thomas Anderson filmjei kísérték végig, amelyek később elengedhetetlenül rányomták bélyegüket a The Midnight Barbers különös, kissé sötét, szókimondó szövegvilágára. Ezt ötvözve a világ egyik legjobb nevű ütőse, Jack Pepper , dinamikus, masszív dobtémáival, egy rendkívül erőteljes produkciót kapunk, megspékelve a Stooges káoszával, és a Strokes „swaggerségével”. A The Midnight Barbers legújabb, Business cimű single-jére még az NME Magazine, illetve a Q Magazine is felkapta a fejét, és elismerő kritikával illette a zenekart.

PUMA DANGER

A zenekar 2014 nyarán alakult. Rövid próbaidőszak után felvették első kislemezüket Glass Echoes & Cozy Cabanas címmel, mellyel bejutottak a Keretblog Kikeltető tehetségkutatójának döntőjébe. Zenéjükben a ’80-as ’90-es évek stoner alapjai keverednek a ’60-as ’70-es évek pszichedelikájával egy kis garázs rockkal fűszerezve.