Menü

A metál és a hardcore punkzene nagyon kevés szeretet kap mostanában Pécs városában. Kevés a jó koncert és egyre kevesebb ilyen zenekar születik, ami képes kiszabadulni a próbatermek homályából. Hála az égnek a metál helyi tartó oszlopai évente egyszer összejönnek egy hatalmas bulira, ahova mindig hívnak néhány kőkemény zenében utazó, nézeteiket osztó társaikat. És itt nézetek alatt csak egyetlen dologra gondolunk: szóljon minél hangosabban.

Természetesen a Liz Fesztre gondolunk, ami az eddigi nagy sikerekre való tekintettel immáron negyedszerre kerül megrendezésre, és aminek újra a Pécsi Est Café fog otthont adni december tizenhatodik estéjén.

Mindenki meg fogja találni a kedvére valót, hiszen itt lesz a hardcore pécsi helytartója a Don Gatto; a varacskos punkzenében utazó Dirty Dawn; egy kis trash metál a messzi szlovákiából a Wastage képviseletében; és az indokolatlanul kemény, szintén trash metált képviselő The Southern Oracle. De itt még nincs vége a sornak, hiszen az aföld fiai is tiszteletüket teszik városunkban: A Döngölöm elhozza nekünk a legjobb, klasszikus értelemben vett bólogatós metált, ami előreláthatólag rengeteg hajzuhatag rotálását fogja beindítani. A fesztivál talán egyik legismertebb metálzenekara a Cadaveres a legrégebb óta tevékenykedő banda a felhozatalból. Rengeteg turnén és jó néhány lemezen túl vannak, így fellépéseik már a profizmus egy következő szintjén mozognak.

Az már biztos, hogy ennél hangosabb esemény jó ideig nem lesz a városban, úgyhogy mindenki készítse a hallójáratait, hiszen már nem kell sokat várni a metálvilla becsapódására.