Menü

How time flies! Az immáron huszonegy(!) éves hiperkarma zenekar idén október 22-én fog hatalmas rockkoncertet adni Pécsett, méghozzá a Pécsi Est Café színpadán.

A hiperkarmát 1999-ben alapította Bérczesi Róbert gitáros-énekes-dalszerző, aki az egymagában összerakott bemutatkozó, cím nélküli hiperkarma-lemez megjelenése után zenekart verbuvált maga köré, majd az ezt követő húsz év során egy többé-kevésbé azonos felállású csapat élén készített négy további albumot, illetve mérgezett egérként jó néhányszor keresztül-kasul bejárta az egész országot.

A „mérgezett egér” kifejezés esetünkben azért is találó, merthogy Bérczesi az elmúlt húsz évben bevallottan, nyilvánosan és hajmeresztőn látványosan élte a mindennapos keménydrog-használók „egyszer-fenn-egyszer-lenn-de-inkább-lenn-mint-fenn”-típusú életét egészen tavaly nyárig, amikor is csodával határos módon sikerült megszabadulnia a kábítószerek démoni szorításából, nagyjából megértette, hogy mi folyik körülötte, vadonatúj zenekart alapított és ismét koncertezni kezdett, de immáron drogmentesen.

A zenekarnak a június 19-i MiniFishing-es bemutatkozó koncertje óta ez a pécsi lesz a 12. fellépése, vagyis nem aprózzák el a dolgot a srácok.

Érdemes meghallgatni, meglepődhetsz!