Menü

A Pécsett tanuló nemzetközi közösség egyre markánsabban hagyja ott az ujjlenyomatát a klubokban is. Az ad hoc jelleggel verbuválódott bandák sorát találhatjuk meg a legkülönbözőbb helyeken és közülük van pár, melyek az ideiglenes jellegükön túllépve folyamatosan koncerteznek és már nem csak Pécsett, hanem az ország többi részén is kezdenek ismertté válni. Ilyen például a D.O.G. és a Mongooz And The Magnet.

Már az is izgalmas, ha elmeséljük, kik alapították a D.O.G.-t: a New Orleansban nevelkedett, de magyar születésű Ertl Dániel; az indiai származású, de kaliforniai Simran Sandhu és a Malájziában és Szingapúrban felcseperedő, de norvég származású Thomas Jensen. A kulturális petricsészébe a világ minden tájáról csepegtetett alapanyagokból pedig egy okosan szövegelő, blues-ban gyökerező, funkba mártott, jazzre mozgó, reaggae-re bólogató zenekar állt össze. Nemrég jelent meg az első stúdióalbumuk és a youtube-on videóklippet is találhattok tőlük, Pécsről kilépve pedig már egyre több plakáton találkozhattok a nevükkel.

A Mongooz And The Magnet trió tagjai Norvégiából, Írországból és Magyarországról érkeztek. Magnus Maloy a gitáros-énekes, Ian O’Sullivan basszusgitárral a nyakában énekel, Imre Gábor dobol. Zenéjük pedig néhol kicsit nyers, de főként fülbemászó, miközben kellemesen vegyítik a blues alapokat a kontinens különböző szegleteiből hozott zenei hatásokkal.