Menü

Október 11-én a stílushatárokat átszelő, merészen újító bandáké lesz a főszerep a Pécsi Est Caféban. Az este fő fellépőiként egy, a magyar könnyűzenei életbe nemrég berobbant, az elektronikus- és az élő zene legjobb részeit ötvöző bandát köszönthettek. A Cloud 9+ ugyanannyira hip-hopos metál, mint amennyire a dubstep hangzásvilágával ötvözött drum’n’bass. Egy énekessel, egy mc-vel, gitárokkal, dobossal és persze samplerekkel felvértezve az elmúlt másfél évben az elképesztően energikus élő fellépéseikkel szereztek nevet maguknak a srácok, amit végre Pécsett is megnézhetünk.

A dallamos refrénekre, rap betétekre, széteffektelt gitárokra és feszes basszusalapra építkező csapatra 2013-ban figyelt fel a Magneoton kiadó, miután a Supernova című számuk bekerült a magyar rádiók rotációjába is, és persze a Youtube-on is hatalmas sikert aratott. Azóta töretlenül jelentkeznek az újabb klippekkel, a januárban megjelent Lights-ot például a Red Bull Made in Garage keretében készíthették el. Nemrég adták ki legfrissebb videójukat az I.N.Y.T.-t, amelyet Puskás Peti rendezett és a gyönyörű és tehetséges Trokán Nóra a főszereplője. De a szakmai sikereknél sokkal fontosabb, hogy a közönség is imádja az elementáris erővel bíró koncertjeiket, úgyhogy alig várjuk, hogy októberben Pécsett is kőkemény rockstep oktatásban részesüljünk!

“Úristen, ez a banda tényleg magyar?!” – nagyjából ez szokott az első reakció lenni, amikor egy, a Bieberst nem ismerőnek megmutatunk tőlük egy számot. A Megasztárból ismert Puskás Peti és öccse, Dani vérprofin összerakott, az elektronikus alapokat megkapó vokálokkal ötvöző és útközben rengeteg zenei stílusba belekóstoló előadásai merőben eltérnek a hazai színtéren túlsúlyban levő, garázsosabb-nyersebb hangzásvilágú produkcióktól. Justin Bieber csak szeretné, hogy olyan számokkal állhasson színpadra, mint a Biebers. Egy biztos, a részeg gyerekek tradicionális tánczenéje (ezt nem mi találtuk ki) a drum’n’metál-step megőrülés előtt tűzforróra fogja fűteni a hangulatot. Ha nem hiszitek, nézzétek meg mondjuk a Summer Love Ghost videóját. De ha elhiszitek, akkor is!

Az este felvezetéseként pedig az eredetileg pécsiként induló duót, a SirVivet üdvözölhetjük. Az este tematikájához illeszkedve ők is szélesen merítenek a zenei stílusokból, a rockot és hip hopot keverik elektronikus elemekkel, olyan fellépéseket produkálva, melyeken még akkor is nehéz elhinni, hogy csak két főből áll a banda, amikor előttünk állnak.