Menü

A Carson Coma gyorsan vált Magyarország egyik legfelkapottabb fiatal rockzenekarává – 2019-es debütáló albumuk, a Corduroy Club mind a közönség, mind a kritikusok részéről pozitív fogadtatást kapott: sok más portál mellett a HVG, az Index és a Recorder is az év legjobb albumai között emlegette a zenekar bemutatkozó anyagát, mely nyitó dalára készült videóklip, a ‘Song About My Grandma’ a 04. Magyar Klipszemlén három díjat kapott, többek között a fődíjat is. A zenekarral már az első nyáron a legtöbb hazai fesztiválon (pl.: Kolorádó, Bánkitó, Művészetek Völgye, Szegedi Ifjúsági Napok) találkozhatott a közönség, szeptemberben pedig a 30Y vendégeként a Budapest Parkban léphettek fel.

Az együttes a fiatalos bohóság és a komoly munka határán egyensúlyozva rak nagy hangsúlyt a vizuális megjelenésekre is, ennek szellemében dolgozták fel Korda György 1963-as tvisztjét, a Nem Vagyok Idegest, melyet a klipszemle zsűrije a legjobb performanszért járó díjjal jutalmazott. 2019 novemberében jelent meg a Carson Coma harmadik videóklipje, a ‘Peti és Én’, mielőtt egyéves fennállását ünnepelte volna a zenekar az Akvárium Klub teltházas KisHalljában. 2020 februárjában jelent meg a zenekar negyedik videóklipje, az ‘Én Még Sohasem’ Miki357 rendezésében,  ami az addigi legpozitívabb visszajelzést kapta a közönség részéről – a megjelenés után néhány nappal teltházas koncertet adtak a Dürer Kert Nagytermében.

2020 tavaszán pedig a Carson Coma Fonogram-díjat nyert az év felfedezettje kategóriában – amely a közönségtől érkező rengeteg pozitív visszajelzésen túl az addigi legnagyobb szakmai elismerésüket jelenti. Ezt követően jelent meg az együttes legújabb videóklipje, az ‘Egyszerűen Semmi Sem Egyszerű’. Ezt rendhagyó módon – a 2020-as koronavírus-helyzetre való tekintettel – a ‘carson komák zsibongója’ Facebook-csoportból érkező koncertfelvételek és a zenekar tagjainak egymásról készült videói segítségével készítettek el.