Menü

Van egy tűzforró pontja az elektronikus zenéknek, amitől mindenki megőrül – hatalmas vigyor és tánc, ez történik, ha a nagybetűs DISCO számoké a főszerep, ahogy ezt az epikus szeptemberi AmperKerten láttuk is. Az októberi tavaszt elképesztő felhozatallal garantáljuk, hiszen most fog először Magyarországon járni a francia Ed Banger Records ikonikus figurája, Breakbot! Mellé Belgiumból érkezik Mona Lee és Nadine Adjani, a pécsi frontról pedig BØC, Levkō és Nash K lesz az est házigazdája.

Nem könnyű olyan bulit szervezni, amire mindenki remekül tudja érezni magát, de az önfeledt mókázáson túl zeneileg mégiscsak izgalmas és előremutató tud lenni. Node, pont ilyen lesz ez az este! A 2000-2010-es évek elektronikus zenéjét alapjaiban határozta meg a francia house / electro vonulat, ebben pedig kulcsszerepe volt az Ed Banger Recordsnak. A kiadó istállójából olyan nevek jutottak világsikerig, mint a Justice, SebastiAn, a Cassius vagy Mr. Oizo, de a Daft Punk is gyakran sertepertélt körülöttük… hogy a szeptemberben Pécsett oltári bulit csapó Mydről ne is beszéljünk.

Ennek a társaságnak immáron tíz éve oszlopos tagja Breakbot. A francia producer eleinte a remixeivel hívta fel magára a figyelmet. A Röyksopp, Digitalism és Chromeo is megkapta a védjegéyvé vált laza, de vidám, de mégis húzós átdolgozást, mielőtt megjelent volna a saját albuma. A francia house, nu-disco, funk és a mindent átragyogó boldogság elegyéből készülnek a számai, úgyhogy rongyosra fogjuk táncolni a lábainkat!

A belga vendégeink közül Mona Lee neve ismerős lehet, hisz egyszer már elvarázsolt minket az AmperKerten tavaly nyáron. Ezúttal a csodálatos énekhangja mellett a DJ tudását is megvillantja, a vele érkező Nadine Adjanival egyetemben. A másik b2b szettet a BETWIXT alapítója, BØC és a Junkie Jack Flash gitárosából disco DJ-vé avanzsált Levkō fogja prezentálni. No és persze, a Nash K-féle ereszd el a hajam sem maradhat ki ebből az éjszakából!