Menü

Januárban hatalmas amplitúdóval fognak a fejek ingani a Pécsi Est Caféban. Az első masszívan bólogatós mulatságunk január 23-án lesz esedékes, melyre a Blind Myself, az Apey and the Pea fog és a Leander Rising hozzánk érkezni!

Nyilvánvalóan a pécsi szállal fogjuk kezdeni: a Blind Myself Testem a vászon című számában a Punnany Massif Wolfie-ja vendégszerepel, akire korábban is roppant büszkék voltunk, de a metál színtérre kalandozásért mindig jár az extra riszpekt pont. Bármiféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Blind Myself az ország egyik legsúlyosabb zenekara. Elismerésben részesültek az elképesztő koncertjeik, a lemezeik és a számaikhoz készített klipek kapcsán is, így nem igazán maradt olyan terület, amire ne kaptak volna valamilyen díjat az évek során. Amerikai, európai és hazai koncertek tömkelegével a hátuk mögött ők az egyik legbiztosabb választás, ha azt szeretnénk, hogy professzionális módon tépjék le az arcunkat némi hardcore metállal.

A Blind Myself előtti bemelegítő testmozgásról pedig az Apey and the Pea fog gondoskodni. Mondhatnánk, hogy a stoner, metál és grunge elemeit remekül keverik, de egyszerűbb, ha inkább egy tenyeres-talpas kocsmai bunyóhoz hasonlítjuk a zenéjüket. A mélyre hangolt gitároknál csak a Jack Daniel’s üvegek esnek lejjebbre, miközben a dallamosan zakatoló zenére az asztalokat burogatják a vendégek, néha kétségbeesett világvége hangulatot idézve, néha pedig már-már táncra perdülve.

No és persze a Leander Risingről sem felejtkezhetünk meg. A hazai metál bandák új hullámát képviselik és a kőkemény profizmus mellett azt is megmutatják, hogy feketébe öltözve is lehet néha humoros az ember fia. A Sony Musichoz leszerződve az első albumukat Svédországban az a Jens Bogren masterelte, aki amúgy az Opeth-tel, a Kreatorral és az Amon Amarth-tal is együtt dolgozott, ennél pedig jobb ajánlólevelet nehéz adni ahhoz, hogy tudjátok, komolyan gondolják a srácok. A szigorú bólogatás közepette azonban náluk belefér az is, hogy egy Rihanna vagy Lady Gaga számot is elzúzzanak!