Menü

Az A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I. koncert előtt egy Balaton-körüli road movie vetítésére invitálunk! A Balaton Method egy zenés dokumentumfilm, melyben a hazai könnyűzenei élet szereplői kalauzolnak minket végig a Balaton környékén. Hajnalban, éjszaka, napsütésben, esőben, ködben, a parton hesszelve és a legkultikusabb helyeken dorbézolva, a Tihanyi Apátságtól a Balaton Soundig bezáróan.

Félreértés ne essék, ez nem egy turisztikai ismeretterjesztő film. A lényeg a zenén, és persze a zenészeken van. Mesél a Balatonról és a környékhez kötődő jellegzetes hangulatról, az utazást pedig állomásról állomásra a zenekarokkal forgatott Kodály Method videoklipek tagolják. Így egy komplett képet kaphatunk arról, hogy milyen a kétezer-tízes évek közepén egy banda tagjának lenni, milyen fellépések hadával tölteni a nyarat és milyen az alternatív zenei élet a mikrofon elülső oldaláról nézve.

A Balaton Method egyszerre emberi, szórakoztató, néhol nosztalgikus, de kor- és zenetörténeti jelentősége szempontjából is egyedülálló. Vetítése 8 órakor kezdődik a Pécsi Est Caféban, melyre mindenkit szeretettel várunk!